‘Zomerreces moet drastisch worden ingekort’

  0
  94

  Leestijd: 1 minuten.

  Het zomerreces van de Tweede Kamer moet drastisch worden ingekort. Bijna twee maanden vrijaf voor de parlementariërs in de zomermaanden is veel te veel van het goede, vindt een ruime meerderheid van lezers van frontbencher.nl/, zo blijkt uit een poll.

  Komende dinsdag 2 september hervatten parlementariërs hun werkzaamheden, bijna twee maanden na hun laatste vergadering op donderdag 3 juli. Volgens 65 procent van de lezers van frontbencher.nl/ is een reces met zo’n lange duur niet normaal. Zo groot is de werkdruk niet, zeker niet voor Kamerleden van grote fracties, zo vinden zij. Het zomerreces zou volgens hen dan ook drastisch moeten worden ingekort.

  19 procent van de lezers staat wel achter de duur van het zomerreces. Volgens hen werken Kamerleden het hele jaar hard en verdienen ze dan ook hun welverdiende rust. ‘In de rustige maanden kunnen ze hun dossiers bijwerken en het land ingaan’, vinden zij.

  19 procent van de bezoekers van frontbencher.nl/ vindt dat de duur van het zomerreces een terugkerende discussie is, die niet steeds opnieuw gevoerd moet worden.

  De poll is ingevuld door 131 politiek geïnteresseerden.

  Frontbencher.nl heeft alle peilingen overzichtelijk op een rij:

  Zie De Hond, TNS Nipo, Synovate en EenVandaag in het peilingenoverzicht

  Volg Frontbencher op Twitter

  Lees ook de Opinies

  Spekman en z’n grachtengordel, Samsom en z’n gezin

  Tijd voor parlementaire enquête naar voedselschandalen