Zonder Klaas geen debat

  1
  303

  Leestijd: 0 minuten.

  Tumult woensdag in de Tweede Kamer. Het debat over het klimaatakkoord ging niet door. Premier Mark Rutte en minister Eric Wiebes zaten er klaar voor in vak K, maar de voltallige oppositie eiste dat ook Klaas Dijkhoff,  de fractieleider van de VVD, zou meedoen.

  Maar Klaas kwam niet opdagen, hoewel hij gezien werd als de aanstichter van het debat. Hij was het immers die in een interview met De Telegraaf nadrukkelijk afstand nam van het concept-klimaatakkoord en ook nog eens zinspeelde op een crisis. Dat was tegen het zere been van zijn collega-fractievoorzitters in de coalitie.

  Het leidde tot veel heibel, om niet te zeggen een crisissfeer, in het regeringskamp. Dat is koren op de molen van de oppositie. Vooral Lodewijk Asscher van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks wilden van Klaas Dijkhoff horen of hij echt bereid is om zijn nek uit te steken voor de impopulaire maatregelen van het klimaatakkoord, die de burger op kosten dreigen te jagen.

  Het leidde er allemaal toe dat het debat woensdag werd afgeblazen. Donderdag vraagt de oppositie opnieuw om een debat.

  1 REACTIE

  1. Het feest van de democratie gaat maar door en kent vele gezichten. Nu kwam Klaas niet opdraven en dat was logisch hij had zijn mening aan het volk bekend gemaakt en hij als echte democraat had besloten dat hij alleen aan het volk via de media verantwoording schuldig is. Het parlement is niets voor Klaas gewoon spontaan aan het volk uitleggen en verantwoording afleggen en de Tweede Kamer naar huis sturen. De overige fractie voorzitters van de coalitie kwamen in spoedvergadering bijeen. Moesten zij Klaas volgen of toch naar de Tweede Kamer. Daar Klaas dreigde het kabinet alsnog te laten vallen besloten de drie heren om Klaas te volgen.

  Comments are closed.