Zwijgen is goud

  6
  506

  Leestijd: 0 minuten.

  De poging van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff om zich met klimaat-kritische uitspraken te profileren, lijkt weinig succesvol te zijn geweest. Als we Maurice de Hond mogen geloven is hij op de lijst van meest betrouwbare fractievoorzitters geduikeld naar de zevende plaats. In september voerde hij de rangorde nog aan. En vorige maand werd hij door de kijkers van EenVandaag verkozen tot Politicus van het Jaar.

  Ook de VVD profiteert – nog steeds volgens De Hond – niet van de ferme taal van Dijkhoff. De partij stond vorige week – en trouwens ook in december – op 22 virtuele zetels, en dat staat ze nog steeds. Conclusie: Dijkhoff had beter zijn mond kunnen houden. Dan had hij premier Mark Rutte een hoop werk bespaard en de coalitie een hoop ruzie.

  Dat zwijgen goud kan opleveren, valt ook af te leiden uit de nieuwe koppositie bij de fractieleiders. Op nummer 1 staat namelijk SP-leider Lilian Marijnissen. Van haar kun je veel zeggen, maar niet dat ze de laatste weken intensief de publiciteit heeft gezocht. Bovendien is de SP deze week een zeteltje gestegen bij De Hond. De partij komt nu uit op 13 zetels. Nog steeds eentje minder dan bij de Kamerverkiezingen, dat wel.

  6 REACTIES

  1. Geen kinderpardon. Voer het Regeerakkoord uit en de aanzuigende werking van duizenden asielzoekers neemt af.

  2. De buigzaamheid van de Nederlander blijft mij verbazen.
   Of het nu het weggeven van woningen aan gasten is, waar uw kind al jaren op wacht.
   Het frauderen van gasten bij uitkeringen waar u de grootste moeite voor moet doen om te krijgen of te behouden
   Zelfs de opmerking van een oud-politicus dat NL niet van de NL er is brengt de Nederlander niet in beweging
   Nu moeten wij in korte tijd een prestatie leveren en bedragen op tafel met een heftruck zetten, bedragen die ik van uit den haag nog nooit gehoord heb.
   Het lijkt als of de Nederlander niet meer leeft
   Is dit om dat wij sinds den uyl en van mierlo moe geluld zijn of?
   Of werkt de strategie van verdeel en heers.
   De laatste keer dat NL iets liet merken van verzet was 2005 en is met succes de kop in gedrukt.
   Dus dat wat de 4 en de eu nog van plan zijn om ons op te leggen ook op geen enkele weerstand hoeft te rekenen.
   Een regeerakkoord is voor mij ook niets anders dan elkaar ongestraft de mogelijkheid geven om het stemvolk dictaten opteleggen.
   NL is dood! Houden zo! zal Timmermans en een oud-politicus denken.

   • De Nederlander? Wie is dat volgens U? Arische Henk&Ingrid die in zwijm vallen voor GroteSterkeLeider? De hardwerkende blanke Nederlander, met blauwe ogen en blond haar?Zou u dat eens kunnen definieren? Ik heb geen idee over wie u het hebt. U bedoelt vast niet oudelieden, kreupelen, zwakzinnigen en krankzinnigen en ook niet de groep steuntrekkers, dit soort mensen kan alleen maar vreten uit de staatsruif. Wellicht bedoelt u echt hardwerkende blanke mannen en vrouwen die echt volledig hetero zijn en die echte gezonde heterokinderen, uiteraard blank, in de wereld zetten. Ik zie graag uw definitie tegemoet.

    • U wilt uiteraard ontzettend graag uw medereageerder een bruine mantel aandoen, met allerlei insinuaties inzake racisme. Ik kan dat hooguit in de naam van de heer/mevrouw Bruinsma ontdekken.
     Ongepaste reactie, derhalve.

     • “Zelfs de opmerking van een oud-politicus dat NL niet van de NL er is brengt de Nederlander niet in beweging.” Ramon, wellicht kunt u mij duidelijkheid verschaffen.

      • Nederlandse Koning, Kabinet /Parlement van en voor de Nederlanders?
       Als zij er niet zijn voor de Nederlander voor wie dan wel? Liechtenstein? Brussel, Parijs?
       Den haag beslist wie NLer is en wie niet.
       Niet ik.

  Comments are closed.